Wednesday, May 21, 2008

Ce mama ma-tii de mama!

Mamuca mea m-a invatat sa nu injur de mama. Dar iata ca abia am sarit de 8 Martie si ploua cu injurii mamoase in jur. Morti de mame se ridica din mormant pentru a fi regulati conform injuraturilor aruncate in ziua de azi. Mult laringe este regulat cand se injura de gatul mamei si sa nu uitam de vaginul mamei care este pe buzele tuturor. De remarcat ca nimeni nu injura de sanii unei mame, pentru ca deh, e ca si cum ai injura dozatorul de bere. Se mai injura si mama ca intreg, ca fiinta in care iti poti parca falusul cand vrei. “Ma-tii” este o particula care merge atasata la orice, de la catzeaua ma-tii, la tractorul ma-tii sau vila ma-tii. Inca o varianta dulce a acestei iubiri de mama este si “futu-ti copilu’ ma-tii” , care te injura asa mai subtil, pe dupa ureche punandu-te in paralel cu fiinta care te-a nascut.

Nasterea este momentul primordial, inceputul nostru, iar unii oameni ne doresc sa ne intoarcem la acel moment si sunt foarte plastici in folosirea verbului “ a se duce “ la imperativ: “du-te-n pizda ma-tii”, “du-te-n in mortii ma-tii”,etc. O varianta pentru verbul “a se duce” esti si verbul “ a se da” folosit cand cineva s-a plictisit sa te dea dracu’ si te da in mortii ma-tii.

“Ma-ta” a devenit salut, replica gen bumerang, inlocuitor de “la revedere” , raspunsul etern la “cine e?” , raspunsul la cine e mereu de vina, raspunsul la intrebarile ce se refera la motivul pentru care avem anumite defecte. De fapt cred ca se poate raspunde la orice cu “ma-ta”. Ask google este de fapt un serviciu inutil , pentru ca noi romanii aveam “ask ma-ta” si nu stiam. Poate asta semnifica ca mama este sursa cunoasterii, ca ea are toate raspunsurile si poarta toate vinele?

Este incredibil, nu-m vine sa cred, nu se poate, wow ,sa mori tu---ce rost au toate acestea? Acum avem expresia sinonima si muuult mai usoara si la indegura : “ sa moara ma-ta?”. Este de obicei spusa cu mirare si entuziasm si exprima socul si neincrederea. Poate fi totusi folosita si pentru a inlocui expresia “punem pariu?” .

De necrezut este ca desi ne complicam am ajuns sa inlocuim un adverb sau adjectiv cu expresia mai sus mentionata. Astfel “avea o casa superba” devine “ avea o casa sa moara ma-ta”, respectiv “alerga de rupea” devine “alerga de sa moara ma-sa”.

Moartea mamei a ajuns unitate de masura si etalon pentru orice dupa cum se vede.

O chestie mai inofensiva si doar un mic inlocuitor de “wow” este si “maaaama” eventual folosit in repetitia expresiva “mama , mama”. Un loc unde poti face orice, sau clipa cand te comporti ca si cum ai fi la tine acasa duce la rostirea expresiei “ la ma-ta acasa”.

Ganditi-va la un mutant, ba nu …la un avion….ba nu….la o floare, sau o girafa…orice am vedea la televizor, pe cer , orice percepem cu ochii ne poate face sa ne simtim tentati sa-i zicem celui de langa: “Uite-o pe ma-ta.” Bineinteles ca el se va uita in directia respectiva si constatand ca nu are ca mama o maimutza sau un caine va deveni irascibil deversand si el injurii la adresa primului atacator.

Ca mama asa, eu sunt de parere ca copchii astia din ziua de azi ar trebui sa termine cu prostiile, sa invate si ei mai bine, ca la scoala nu se mai face carte. Ei trebuie sa invate din educatie nu din filme cu prostii ca fi-miu toata ziua cand il aud ca zice prostii ii dau una peste gura sa nu mai zica. Anturaju e de vina,ca copii aia de e pe afara vorbeste urat si il invata la rele, la fumat si alte alea…

Gratie lui Thrystan17

No comments: