Wednesday, May 21, 2008

Mortu'


Sa nu vorbesti de rau de morti! Mortii cu mortii, vii cu vii! Odihneasca-se in pace! De ce te-ai dus Ioneleeee?!!? Iata relatia foarte dubioasa a poporului roman cu moartea. O relatie timida si foarte psihopata. Am fost intamplator la tara la o pomana. Iata ca vine popa si aghezmuieste pe acolo slujbind si la final ce zice baiatul? “Distractie placuta!”…

Babele plang si amesteca coliva cu mucii in timp ce urla, unele chiar angajate de rudele sucombatului. Se plange musai, se vorbeste frumos de mort, se mananca si se bea pe rupte, ce mai, o paranghelie a bataii de joc. Tre’ sa pupi mortu’ daca ti-e ruda, sa acoperi oglinzile din casa, sa-i pui bani pe ochi, what the fuck?? Si de parca maimutele abia au coborat din pomi, toti se tem de o adunatura de carne care abia s-a racit. Toti se tem de un posibil strigoi, de o aratare, de o fantoma, de bucata de carne care-ti zace in sufragerie intre 4 scanduri. De ce ? Dracu stie!

Sa nu injuri la inmormantare, sa nu vorbesti urat, sa te rogi pentru mort, sa-ti para rau pentru el, sa nu te distrezi, sa te imbraci in negru, sa tii momente de reculegere, sa bei pentru el/ea. De ce, de ce?

Traditii fara cap si fara coada se inlantuie sub orga de orgii muzicale creata de urletele babesti. Moare fata tinerica si hai sa o imbracam in mireasa sa o inmormantam. Bravooo! Cea mai tare traditie!

Sunt la moda morminte cat mai pline de marmura, neagra de preferat, opulenta post-mortuara imi intoarce gastricul pe afara. Cruci stilizate, pomeni cu boxe si surround system, preoti platiti cu zeci de milioane, jerbe si coroane ce ar face geloasa Gradina Botanica! Toate pentru bucatica de carne pe care ai bagat-o in scanduri sub tzarana. Lumanari mai mari decat tortza Statuii Libertatii, felinare, cripte, pietre sculptate, fantani, morminte cu interfon si TELEFON!? Bah, da-o dracu.

Pompe funebre deschise non-stop, dricuri moderne cu incalzire sau aer conditionat. Se poarta lumea cu mortu’ mai bine decat cu viul recent.

Terenuri virane dintre cele mai frumoase sunt transformate cat ai zice “buldozer” in locuri de joaca pentru scheleti numite poetic cimitire, deloc ingrijite si prada tiganilor si aurolacilor.

Am uitat ceva?

Luptele familiilor pentru mostenire? Certificate, cadavre umflate, duhoare, formol, imbalsamari aiurea, umflati prea grasi pt cosciuge? Ciopartzeli ale cadavrelor? Confuzii la morga? Furaciuni de pe mort ?

We’re all gonna die.

Eu vreau sa fiu ars.

Asa nu se fac greseli.

Gratie lui Thrystan17

No comments: