Wednesday, May 21, 2008

Finding Emo (sau despre pokemoni si pokemoane)


Homo Pokemonis este o specie proaspat iesita din matritza dumnezeiasca. De obicei aceasta creatura nemaivazuta s-a nascut in anii 90, pe la inceput asa. Din scutec a plonjat cu mandrie in tricoul cu Korn sau System of a down si si-a lasat plete, si-a tras 2-3 tatuaje si s-a gaurit in cap cat cuprinde. Termenul de pokemoni s-a incetatenit de cativa ani, dar Emo este ceva nou, ceva nou in care trebuie sa aruncam cu cacat. Pai ce este un emo? Unii spun ca nu exista, altii spun ca e Anticristul, dar iata cam ce va trebuie daca vreti cu tot dinadinsul sa fiti lame-o, pardon emo:

- una bucata poza cu parul in ochi

- ruj mov sau rosu

- o suvita lunga data intr-o parte ( nu ba chelule nu vorbeam cu tine)

- bratari cu tepi, maciuci, sarma ghimpata

- machiaj rosu la ochi

- buricul la vedere

- tricou roz sau cu o formatie ffff gay

- ochii semideschisi

- cercei cat cuprinde

- tristete si vene taiate

- par vopsit in roz sau rosu, sau verde

Apoi va trebui sa incepeti cu niste formatii, sa va integrati in genre. Un My Chemical Romance, The Used, Bullet for my Valentine, From Autumn To Ashes si cam orice formatie cu titlu lung si cu melodiii cu titlul cat juma de melodie “ You know what they do to guys like us in prison”- oh da, asta da titlu. Daca credeati ca puteti sa fiti straight, razganditi-va, caci cultura emo va va mesteca si va va scuipa cat ati zice “pestisor cu vene taiate”. Va trebui sa aveti tangentze cu skate-ul, sa aveti o curea cu tinte, de preferat alba, si musai sa vi se vada chilotii. Apoi va trebui sa va puneti stupide atze in par, sau sa va faceti dreaduri, sau sa umblati cu o bandana la mana sa va ascunda taieturile sau cu bandana la gura asemenea lui John Wayne. Daca aveti o creasta acompaniata de par, nu va faceti griji! Se mai poate face ceva pentru voi! Creasta se da intr-o parte, se va vopsi mov, subiectul se va ruja si, cu un maieutz albastru va agatza pokemoane intr-un club de lins gen Sovata sau Hanul cu Gay, pardon Tei. Un plus la aceasta descriere ar fi ca subiectul sa fi ascultat candva Vama Veche, sau macar rap si sa aiba ca reminescente pantalonashi largi cu turu’ mult sub locu’ unde-i curu’. Sa nu uitam dragi nascuti in 90! Cand intrati intr-un pub sau local de orice natura va trebui musai sa va imbatati din 2 beri, sa dati din cap pe orice melodie, sa “faceti punkereala”, sa varsati o bere, sa luati bataie aiurea, sa vi se mai dea un pierce, sa va lingeti aiurea cu prima nasoala care sta cu capul pe genunchi. Ati notat?

Dupa mine emo este scursura culturii rock, cea mai de jos spetza indepartata pe cat de mult posibil de la radacinile a tot ceea ce e cat de cat metal. Uite asa o dam in Love Metal, Gay Metal, Emo Metal, Pizda ma-sii Metal, de se sperie Fieru’ si Platina si isi baga penisu’ in el de tabel al lui Mendeleev.

Si acum ce-mi place la Emo: poti sa-i calci pe cap cu bocancii cu tinte in timp ce le ceri bani. Vor plange, se vor vaita, isi vor taia venele si isi vor face o formatie de distrusi cu care vor canta la festivalu’ berii despre cum i-ai calcat pe cap. Emo sunt niste punkeri ( care si asa erau distrusi vai mortii lor) deveniti mai sentimentali, mai gay, mai roz, mai homo, mai lesinati. Emo sunt punkerii care asculta HIM.

Gratie lui Thrystan17

No comments: