Wednesday, May 21, 2008

Puncheria salveaza Romania



Punkerii de la teatrul national. Dragii de ei , mititeii de ei, crestatii de ei…manca-i-ar garda si jandarmii. Loseri, pierde-vara, distrusi, secta, gloata sau un fenomen in toata puterea cuvantului? De cand teatrul national a ajuns tenebeul la care se intalnesc 99% din cei care se intalnesc in Bucuresti s-a ivit in lume si o mica asezare de punkeri si alte asemenea jivine. Cartierul lor general se afla in boschetii de langa pomul mare si gros pe care este pictat cu maiestrie ( si cu shpreiu ) semnul anarhiei. Acolo se aduna perechi de pantaloni in carouri, creste inalte, fete cu pierce-uri si cizme de piele, distrusi cu cicatrici si capul plin de metale. Asemeni potarnichilor se cuibaresc 2, mai vin 2, si mai vin 2, si tot asa hora pana se aduna vreo 30 de punkeri de ti-e si mai mare dragu’ cand vin sa-ti ceara bani sau sa-ti dea proverbialul omor. Se consuma alcool in starile lui cele mai rusinoase (vodka de calitate sub inferioara, si tot felul de spirtoase, sau chiar spirt), se ragaie si se haleste la culmea foamei parizer cu paine. Daca-i intrebi ce fac, ei “stau pe tnb” , “ o ard aiurea” , “fac anarhie” , “ freaca menta”, “submineaza sistemul” , “se plimba pe acolo” . Tricouri cu Sex Pistols, Rancid, Ramones, NOFX, Pennywise si bineinteles The Exploited se plimba pe acolo etalandu-si jegul acumulat din mult pogo si putin sapun. Crestele sunt de obicei blonde sau roscate, facute ca naiba, probabil in graba, la betie, de suparare, in lipsa de scule de tuns , in lipsa de neuroni. Daca e sa despici firul in patru sa-i iei la intrebari despre anarhie si alte astfel de concepte ei stiu totul inainte de a-i intreba.

Fie ca-l intrebi pe punkerul de 14 ani, fie pe ala de 32 raspunsul legat de sensul anarhiei e mereu “AAAAAAHHH!Anarhieeeee! Jos sistemul !” Asta fiind explicatia rationala, apoi urmeaza exemplele coerente (spume la gura), 2-3 cazuri reale (pumni in gura) si invataturi de duh (injuraturi de morti). Dupa acestea punkerashul isi clateste gura cu niste alcool si este ca nou.

Pierce-urile…nu…este prea frumos zis…bucatile de metal de care sunt atarnati aia sunt care mai de care mai corodate , ruginite, indoite, ascutite, invechite si respingatoare. Cert este ca un pierce se poate face oriunde mai ales daca ti-l face vreun tenebist. Ai nevoie doar de un ac de seringa, o batista si muuulti microbi (sa stim o treaba). Dar las’, ca la a cincea gaura garantat una e de pierce si se asterne o bucurie mare pe capul tau cand arati ca o sita cu cercel infipt in buza.

Conflictul mocneste in ei…ii simti incordati gata sa izbucneasca, scandalul e mereu in aer..punkerii sunt mereu gata de omor, intre ei, ei si legea, ei si oamenii de rand…sau chiar ei insisi. Daca rockerii se mai taie si ei pentru sinucidere sau de masochism punkerii se taie “ sa facem jackass coaie”. Se arunca in cap, sar cu skate-ul , “ sa facem jackass coaie” , beau litri intregi de vodka si isi iau bate in cap , bastoane politienesti peste fatza “ sa facem jackass coaie” . Slabi ca moartea fug de garda cu berea in ghiozdan (astia mai elevati) , sau cu prafurile in buzunar (astia mai punkeri for real).

Vara sunt in elementul lor, ca si asa nu preau au tzoale ( hainele lor arata de parca ar fi facute din bucati de cort), iar iarna invadeaza metroul de la Universitate dardaind a anarhie si haos in sistem.

De asemenea pentru eventualii doritori…sa-si scrie pe lista…nu esti punker daca:

1. Nu ai distrus macar un obiect public ( statuie, semn de circulatie, suvita lu’ Basescu)

2. Nu te-a prins garda….dar nu asa, cu bataie si omor

3. Nu ai batut manelisti ( asta e ok)

4. Nu ai dormit pe treptele Teatrului National

5. Nu te-ai batut cu macar o ruda de sange

6. Nu ai macar o cicatrice mai lunga de 4 cm

7. Nu ai consumat macar 2 litri de vodka intr-o zi

8. Nu ai facut cheta in mod repetat si insistent

9. Nu ai pantaloni in carouri si tricou cu formatii de care nu a auzit nimeni

10. Nu esti distrus ( sau macar sa pari cat de cat).

Ah..si P.S. Astia-l venereaza pe saracul Che Guevara, e moda noua acu’ sa aiba toti tricouri cu el. Deci, daca te-ai simtit vreodata punker a venit momentul sa-ti mutilezi parul, sa-ti umpli fatza de pierce-uri, sa te imbraci aiuristic si sa tzipi beat “Anarhie !” in mijlocul strazii.

Gratie lui Thrystan17

No comments: